Tips på aktiviteter i Stockholm

Vi har turen att bo i ett avlångt land och det är ganska ovanligt att man står sysslolös en lördag kväll exempelvis. Om man åker till Stockholm har man dessutom en mängd av aktiviteter att hänge sig åt. I vår stora huvudstad finns det gott om saker att göra för både familj, vänner och kärlekspar. Här är några tips på vad du kan göra med:

Stockholm gamla stanFamiljen

Familjeaktiviteter i Stockholm finns det gott om, det är bland annat vanligt att man åker till nöjesfälten men det finns även andra saker som man kan göra.

  • Gröna Lund, givet resmål om man reser med barn. Det gamla nöjesfältet innehar en mängd olika karuseller, restauranger, scener och mycket mer.
  • Skansen, belägen på Djurgården mittemot Gröna Lund, här kan man strosa runt och kolla på djuren men även lära sig om den svenska historian. Mycket fokus finns på Sverige genom tiderna. Djur som man kan titta på här är varg, räv och björn
  • Museum, här finns det gott om museum att besöka, naturhistoriska-, stads- och polismuseet är bara några av de museum som ni kan besöka med barn.
  • Lekland, det finns flera lekland i Stockholm, men endast en inne i stan. Vill ni föräldrar att barnen ska leka av sig lite medan ni fikar så är PlayLand STHLM rätt ställe.

Vännerna

I Stockholm finns det gott om trevliga aktiviteter att njuta av tillsammans med en vän, här är bara några förslag.

  • Shopping är givet för alla egentligen, men framförallt i goda vänners lag. I Stockholm har du flera gallerior som dessutom är riktiga sevärdheter såsom relativt nybyggda Mall of Scandinavia. Annars kan man alltid strosa genom Gamla Stan och längst Drottninggatan.
  • Museum är alltid populärt då det oftast finns något för alla. Fotografiska är en populär tillflykt för de som gillar modern konst och fotografier.

Kärleksparet

Stockholm är perfekt för kärlekspar och de flesta skulle hålla med om detta. Här finns gott om trevliga restauranger, tillgång till havet och mysiga områden med äldre arkitektur, upplagt för romantik.

  • Stockholm Skärgård har en av de mest romantiska naturer. Från slussen kan du ta ett flertal båtturer som leder dig runt de olika öarna. Om ni dessutom vill avnjuta god mat till den fina utsikten så bör du boka i förväg.
  •  Promenera med din älskade, här finns som tidigare nämnt vackra byggnader och vacker omgivning. Ta en promenad på söder och framförallt Monteliusvägen där ni har utsikt över Riddarfjädern.