När man ändå talar om trollen…

Det finns vissa saker som man provar för allra första gången, som man inte har haft en tanke på att prova tidigare, men som man inser – där och då – är otroligt roligt och något som man längtar efter att få prova på igen. För ingen är expert första gången, men är man tillräckligt intresserad och tillräckligt lättlärd så kommer också intresset av att lära sig mer som ett brev på posten. Det är vansinnigt roligt att lära sig någonting nytt och precis en sådan sak lärde jag mig i Älvdalen!

Flugfiske – roligare än man tror

Jag har aldrig varit en person som tyckt att det varit kul att fiska. För mig så har fiske tidigare enbart handlat om att man ska sitta på en brygga och meta eller att man ska försöka kasta ut ett drag så långt som möjligt och samtidigt försöka undvika att fastna i allt vad botten och växter heter. Det var min åsikt tills dess att jag fick prova på flugfiske i Älvdalen när jag var där på besök. Direkt insåg jag hur mycket mer det finns att hämta ur fiskets värld och hur graciös och fulländad tekniken är när det gäller den här formen av fiske. Jag provade, fastnade och insåg direkt att jag måste lära mig hur det går till.

Det lär väl knappast förvåna någon att jag inte var direkt bra den första gången som jag gjorde det, men jag fick ändå till det på ett ganska bra sätt. Tillräckligt bra ska sägas, då det gav mig mersmak på ett sätt så få andra saker har gett mig. Det betyder, med andra ord, att jag verkligen var tvungen att lära mig mer om hur det går till och därför så köpte jag ett amatörspö på nätet som jag nu står och försöker kontrollera på ett bra sätt. Så kanske kan jag visa upp betydligt bättre teknik nästa gång jag besöker Älvdalen.