Kan man ha en fotostudio hemma?

Förra inlägget diskuterade vi det här med att ha fotografering som ett yrke eller en hobby. Jag framhöll att en hobby som man kan tjäna pengar på borde blir ett yrke. Ett ytterligare steg i detta med att göra sin hobby till ett yrke är att faktiskt investera i den – och ta fotostudion hem.

En kostnadsfråga

Ekonomin är så klart en avgörande faktor. Hur mycket pengar tjänar jag nu? Hur mycket pengar finns det potential att tjäna? Exempelvis en löpare investerar i nya skor för att springa snabbare och vinna lopp vilket ger prispengar och plötsligt har skorna genererat mer pengar än vad de har kostat. Självklart är det inte riktigt så enkelt, men ni förstår nog vad jag försöker att få fram.

Genom att bygga en professionell studio kan du börja ta betalt för ditt arbete. Du kan ta kunderna hem! När jag har läst lite på internet verkar det som att en målare, snickare, golvläggare och elektriker tar någonstans mellan 300 till 500 kronor per timme. Vad säger ni? Hur mycket brukar en hantverkare kosta? Jag måste erkänna att jag har dålig koll.

Bygg en fotostudio själv

Det är mycket möjligt att du inte måste göra om så mycket hemma när du fixar studion. Det viktigaste är att du har en kamera, stativ, en vit bakgrund (det går att köpa vitt papper), reflektor, bord och lampor. Tänk bara på att det ska se professionellt ut.