Bevara saker rätt

Tacos till middagFöreställ dig en måltid hemma, en fredagskväll. Det är tacos på menyn, och som alltid när det gäller tacos så lagar man alldeles för mycket mat, så alla sitter proppmätta med bordet fortfarande fullt i mat. Vi överskattar våra förmågor att äta tacos, och därför blir det rester – visserligen till morgondagens glädje. Tänk dig sedan att fredagsmyset tar vid framför tv:n. Det är ostbågar, chips och dip med goda saker att dricka och ni ser fram emot det, men är fortfarande mätta. Ni äter en del, men inte allt, så även från godsakerna lämnar ni rester till en annan dag. Eller? Kommer maten och snacksen att bli dåliga? Inte om du gör på rätt sätt – använder påsar och påsklämma!

 

Den enkla lösningen

Oavsett vad det egentligen gäller så kommer du att kunna använda påsklämmor till väldigt mycket. Den där tacomiddagen kommer att hålla sig fräsch i kylen med en påse och påsklämma kring sig, på samma sätt som du enkelt viker ihop chipspåsen och sätter en påsklämma på den. Dessa klämmor är genialiska uppfinningar som inte kräver speciellt mycket av dig. Det enda du behöver göra är att öppna den och stänga den över det som du vill försluta, så är saken klar. Inget krångel med att knöla ihop, använda knutar eller gummisnoddar. En påsklämma gör hela grejen oerhört simpel och effektiv, samtidigt som innehållet för den bästa möjliga chansen att hålla sig lika fräscha som dagen innan.

 

Påsklämmor är inte heller någon kortsiktig lösning, för med dess hjälp som kan du bevara mat och liknande fräsch en längre tid. Tack vare sin design så sluter de påsar helt täta och det är förutsättningen för att maten ska hålla sig fräsch. En annan bra idé är att prova på att suga ut all luft ur påsen innan du klämmer fast dina påsklämmor. Det gör att innehållet i påsen får alla förutsättningar för att hålla sig bra en lång tid framöver.